Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, ook bij vele bekend onder de afkorting SEO (search engine optimization), staat voor het optimaliseren van een website om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing te verbeteren. Een website stijgt dankzij zoekmachine optimalisatie in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van Google, Yahoo en Bing.

Maar hoe werkt zoekmachine optimalisatie nu eigenlijk?

Laten we beginnen met het feit dat dat zoekmachine optimalisatie geen snel proces is, het is een dynamisch proces en bevat veel verschillende facetten om tot een geoptimaliseerde website te komen. Het is een kwestie van aanpassen, meten, testen en weer aanpassen en meten. Wil je snel even scoren, dan kom je met zoekmachine optimalisatie bedrogen uit…

Zoals aangegeven bevat zoekmachine optimalisatie veel facetten, maar we kunnen ze in twee hoofdgroepen ontleden. De belangrijkste is on-page optimalisatie (content en techniek), hierbij gaan we de teksten optimaliseren op zogenaamde zoektermen (keywords), afbeeldingen optimaliseren en niet te vergeten de hosting waarop de website draait tot vijf nullen achter de komma optimaliseren. Als on-page alles tip-top in orde is kunnen we verder.

De andere hoofdgroep is Off-page (autoriteit) optimalisatie, het belangrijkste doel is dan om het domein een hogere autoriteit te geven. Zoekmachines hechten waarde aan de autoriteit van jouw domein, samengevat betekend dit dat een hogere waarde laat zien dat een website relevant is en dat bezoekers informatie op je website interessant vinden.

Maar hoe verhogen we nu eigenlijk de autoriteit van je domein?

Dat doen we door de inzet van linkbuilding, maar wat is linkbuilding dan weer?

Zoekmachines kunnen inzichtelijk maken welke websites allemaal een link naar jouw website hebben geplaatst. Op het moment dat dit websites zijn met een hogere domeinautoriteit (da) dan die van je eigen domein, kun je meeliften op deze domeinen en daarmee zal de autoriteit van jouw domein ook verhogen. Een link kan bijvoorbeeld geplaatst worden in een artikel op een blog, je vraagt daarbij aan de auteur/schrijver om jouw website te benoemen en daarbij een link te plaatsen naar een pagina binnen jouw website.

Bij Van Son Webdesign en Hosting beschikken we over een netwerk met de juiste domeinen om jouw domein off-page te optimaliseren.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Zoekmachine Optimalisatie?