Sander van Son

Sander van Son

Tweeweg Verificatie

Tweeweg Verificatie

In deze blogpost wordt besproken waarom tweeweg verificatie belangrijk is om uw klantgegevens te beschermen, en wat u kunt doen om het op uw website mogelijk te maken. Als u een bedrijfseigenaar bent die persoonlijke gegevens van klanten verzamelt, zou dit artikel interessant voor u moeten zijn!

Tweeweg verificatie zorgt ervoor dat alleen de juiste persoon toegang heeft tot zijn gegevens, en niemand anders. Wat het betekent is dat wanneer je ergens inlogt, eerst je gebruikersnaam en wachtwoord gecontroleerd worden; als ze overeenkomen met wat voor deze account is opgeslagen, dan wordt via een authenticatie app of sms-bericht een bevestigingscode gestuurd naar het toestel dat door de klant gebruikt wordt, zodat beide partijen elkaars identiteit geverifieerd hebben voor er gevoelige informatie tussen hen uitgewisseld kan worden. In essentie: twee mensen moeten door verschillende niveaus van veiligheidscontroles heen voordat één persoon alleen toegang kan krijgen tot persoonlijke informatie zoals credit card gegevens enzovoort.

Er zijn verschillende soorten twee-factor authenticatie die verschillend werken maar vergelijkbare resultaten bereiken, de bekendste van dit moment is misschien wel de Google Authenticatie App voor op je Smartphone. Als je inlogt bij een website/systeem dat is aangesloten op het Google systeem, genereer je in de app een code die je in dient te vullen.

Daarnaast zijn er ook andere oplossingen, een systeem dat misschien minder bekend is maar wel potentieel heeft. De Yubikey van Yubico, een kleine USB module of lightning (Apple) connector die door een simpel aanraking al een tweeweg verificatie kan uitvoeren.

Samengevat, heb als bedrijf je beveiliging op orde. Beveilig je gegevens zoals je deze zelf beschermd wil zien. Bij Van Son Webdesign en Hosting zorgen dat onze systemen voorzien van de laatste beveiligingspatches en maken we niet langer gebruik van één wachtwoord voor verschillende systemen. Sinds kort zijn we bezig om in al onze systemen de bovengenoemd tweeweg verificatie te implementeren en we zullen dit in de toekomst ook in alle pakketten standaard gaan activeren. Goede beveiliging moet de standaard zijn…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lees één van onze andere blogs